Student

Als student heb je de keuze om een modeltraject of persoonlijk deeltraject samen te stellen. Indien je een modeltraject volgt zonder vakken die weggevallen of bijgekomen zijn dan kan je op de knop Modeltraject drukken.

Modeltraject

Na het klikken op modeltraject krijg je een scherm waar je jouw modeltraject kan selecteren. Deze staan alfabetish geordend en hebben de naam die overeenkomt met "Groepen" uit het officiƫle lessenrooster.

Voorbeeld: Ik zit in mijn 3de jaar Bachelor Digi-X met specializatie Software Engineering. Dus kies ik "3BaDig-X-SWE". Indien je bijvoorbeeld in je eerste jaar Digi-X zit in groep B zal het "1BaTi_B" zijn.

Persoonlijk deeltraject

Indien je een persoonlijk deeltraject volgt (PDT) moet je eerst je Voornaam, naam, email ingeven alvorens je je vakken selecteert.

Nadat je op de knop Verder hebt gedrukt zal je naar het volgend scherm worden geleid waar je jou vakken kan selecteren. Net zoals bij modeltrajecten staan deze alfabetish geordend.

Je kan meerdere vakken selecteren over verschillende modeltrajecten. Je kan duidelijk zien welk vak bij welk jaar hoort.


Abonneren

Met abonneren kan je een lessenrooster converteren of linken aan je persoonlijke agenda. Zo kan je de kalendar synchroniseren met Google Calendar, Outlook of een andere applicatie die ICS kalenders ondersteund.

Manueel - Office 365

 1. Ga naar: https://portal.office.com/Home
 2. Klik op `Calendar`
 3. Navigeer naar `Nieuw ... < Agenda Toevoegen < Van internet`
 4. Aan de zijkant opent zich een balk
 5. Open een nieuw tablad en ga naar jou agenda op EHBRooster
 6. Druk op `Exporteren`
 7. Selecteer `webcal:// Kalender (online)`
 8. Koppier de link naar je klembord
 9. Ga terug naar het Office365 tabblad
 10. Plak de link en geef je agenda een naam
 11. Druk op `Opslaan`
 12. Normaal zou binnen enkele minuten je rooster in je outlook moeten staan
 13. Het rooster word automatisch geupdate indien er iets wijzigt, al kan dit wel soms 24 uur duren

Docenten

Voor de docenten is er ook een knop voorzien die toelaat om de vakken te tonen die deze docent geeft. Aan docenten word gevraagd om zeker in het begin niet blindelings te vertrouwen op deze uurroosters. Deze worden opgesteld uit de vakken van alle groepen die zijn toegevoegd voor studenten. Aangezien een docent aan meerdere groepen les kan geven kan het dus zijn dat deze voor sommige docenten niet volledig zijn.